19 Ekim 2019 Cumartesi

DÜZENLEYİCİ DEVLETTEN KAPSAMLI KALKINMAYA AK PARTİ DÖNEMİ TÜRKİYE EKONOMİSİ, BÖLÜM 2

DÜZENLEYİCİ DEVLETTEN KAPSAMLI KALKINMAYA AK PARTİ DÖNEMİ TÜRKİYE EKONOMİSİ,  BÖLÜM 2

.
ON BEŞ YILLIK “ SESSİZ DEVRİM ”İN EKONOMİK KODLARI , KEREM ALKİN

14 Temmuz 2017, Cuma
KEREM ALKİN

15 Temmuz Destanı’nın ekonomik kodları,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibiyle birlikte 15 yılda gerçekleştirdiği 'devrimsel' dönüşüm, demokratik ve ekonomik reformları hayata geçirmek adına gerekli kararlılık ve inanca sahip olmanın, bir ülkeyi dünya ekonomi- politiğinde nasıl üst basamaklara çıkardığı noktasında tescillenmiş bir başarıdır. Türkiye, bu başarısı ile hem Avrasya'daki ülkelerin tümüne ilham vermektedir, hem de küresel ekonomi- politiğin yeni yükselen coğrafyası Asya- Pasifik açısından bir sıklet merkezidir. Demokrasisi ve ekonomisiyle, Türkiye'nin 'oyun kurucu' gücünü artırması, Asya-Pasifik'in önlenemez yükselişinin hızlanması anlamına gelmektedir. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, Türkiye'yi felç etmeyi, uluslararası itibarını yok etmeyi, ekonomik sistemini yerle yeksan etmeyi ve Asya-Pasifik'in yükselişini sekteye uğratmayı hedeflemiş, küresel güçlerce her açıdan desteklenmiş vahşi bir operasyon; bir işgal girişimidir.
15 Temmuz Destanı'nın ekonomik kodlarını merak ediyorsanız, 2002'de ortalama yaşam standardı 3 bin doların altında, bankalarda sadece 128 milyar TL tasarrufu olan, 30 milyar dolarlık ihracatı dahi yakalayamamış, kamu mali disiplini büyük sıkıntılar içinde olan bir Türkiye'den, bugün 10 bin 800 dolar ortalama yaşam standardı, bankalarda 1 trilyon 240 milyar TL tasarrufu olan, 150 milyar dolar ihracat yapabilen, küresel ölçekte pek çok önde gelen gelişmiş ve AB ülkesinden daha güçlü ve sağlam kamu mali disiplini olan, 170 milyar dolarlık sanayi üretimi ile Avrasya'nın en iddialı üretim ekonomilerinden biri olan Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibinin bu büyük başarısını iyi analiz etmemiz gerekir. Bu verilerin tümü toplumsal düzeyde yüksek bir özgüven, güçlü bir özel sektör ve geleceğine yatırım yapan bir Türk halkı anlamına gelmektedir.
Türkiye Ekonomisi'nin sağlam temellere dayalı başarısını göz ardı eden hainler ve onların küresel destekçilerinin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe ve işgal girişimi, halkımızın iman dolu göğsüne, Türkiye Ekonomisi'nin sağlam temellerine, Türk iş dünyasının başarılarla tescillenmiş özgüvenine çarptı ve un ufak oldu. Milli İrade'nin sarsılmaz gücü, tankları da, topları da, uçakları da ezdi, geçti. 15 Temmuz Destanı'nın ekonomik kodları, dünyanın önde gelen ülkelerinin dahi kaldıramayacağı ölçüde vahşi bir saldırıya rağmen, Türkiye Ekonomisi'nin yeniden yüzde 5 büyümeye dönmesinin gerekçesidir. 250 Şehidimiz ve 2900 Gazimizin tarihi fedakârlıkları adına, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşımak boynumuzun borcudur.




***

AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN BÜYÜME, İSTİHDAM VE REKABET GÜCÜ POLİTİKALARI, EKREM ERDEM

PDF FORMAT İÇERİĞİNDEN ALINTI YAP,
E.Erdem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Çocuklarımız mutlaka ama mutlaka iyi bir Türkçe ve dil eğitimi almalı. Hayatta başarılı olması için bu olmazsa olmazdır"dedi. 

Erdem, AK Parti Bayrampaşa Kadın Kolları'nca, Arda Turan Sosyal Tesisleri'nce organize edilen programda Hacı İlbey İlkokulu'nun aile birliği üyeleri ve sınıf anneleri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Erdem, kendisinin de uzun yıllar öğretmenlik yaptığını hatırlatarak, AK Parti hükümetlerinin eğitime verdiği önemden bahsetti.

Ekrem Erdem, iktidarları öncesinde en fazla bütçenin milli savunmaya gittiğini belirterek, "Artık bütçemizin en ağırlıklı kısmı; milli eğitime gidiyor. Geleceğimizi iyi icra edeceksek, sağlam ellere teslim edeceksek, öz sahibi bir ülke olacaksak yapmamız gereken ilk şey; eğitime ve genç nesle değer vermemiz, gençleri en iyi şekilde yetiştirmemizdir" diye konuştu.

Türkiye'nin genç nüfus açısından avantajlı olduğunu dile getiren Erdem, bu avantajı en iyi şekilde kullanabilmek için eğitime fazlasıyla önem vermek gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim noktasında muhteşem işler yaptıklarını, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardıklarını anlatan Erdem, 4+4+4 eğitim sistemiyle öğrencileri özgürleştirerek, kabiliyetleriyle alakalı derslere teşvik ettiklerini aktardı.

Erdem, önceden çocukların kitap bulamadığı için aylarca derse başlanılmadığını kaydederek, şimdi kitapları devletin verdiğini ve ilk günden itibaren dersin işlenebildiğini ifade etti.

Öğretmen sayısını artırdıklarını, artık daha fazla değer verilen öğrencilere tablet dağıtmaya başlandığını belirten Erdem, eksikleri beraber gidereceklerini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem, artık çocukların kabiliyetlerine yönelik mesleklere daha fazla yönlendirildiğini, meslek liselerine daha çok önem verdiklerini bildirdi.

 "İyi bir Tükçe olmazsa olmaz"

Kendisinin Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı olduğunu anımsatan Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Amacımız kendi dilini iyi konuşabilen nesilleri yetiştirmek. Kılığımıza kıyafetimize ciddi harcamalar yapıyoruz ama dilimize, edebiyatımıza, sanatımıza çok fazla yatırım yaptığımızı söyleyemeyiz. Kaldı ki insanın değeri, dili kadardır dili.

İnsanlar kılığıyla kıyafetiyle karşılanır ama sözüyle değerlendirilir. Bu yüzden çocuklarımız mutlaka ama mutlaka iyi bir Türkçe ve dil eğitimi almalı. Hayatta başarılı olması için bu olmazsa olmazdır. Kendi dilini bilmeyen bir öğrencinin hayatta başarılı olması mümkün değil. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz."

"F" klavyenin Türkçe'ye uygunluğuna ve kullanım kolaylığına da değinen Erdem, "F" klavyenin kullanılmasını önerdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 7 Haziran'da yapılacak seçimleri de hatırlatarak, "Bu seçimde anlattığımız güzelliklerin devamı, çocuklarımız, geleceğimiz, engellilerimiz, Bayrampaşamız için sizden destek istiyoruz" dedi.

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder